Tuolitöppösiä Servolle

Servon salissa tuolit pitävät kovaa ääntä, kun niitä siirretään pois pöydän äärestä. Mitä useampi tuoli siirretään, sitä kovempi ääni. Niinpä totesimme, että tuolinjalkoihin tarvitaan jonkinlaiset pehmusteet. Tuolitöppösten kuva löytyi ihan sattumalta Internertin ihmeellisestä maailmasta.

Ja eikun tuumasta toimeen. Nyt helmikuun puolivälissä on jo virkattu töppöset useaan tuoliin. Työhön voi käyttää lankakerän loppuja, joita on jäänyt jostain muusta käsityöstä. Värillä ei ole väliä eikä langan laadullakaan muuta väliä kuin että se kestää käyttöä. Mitä kirjavammat tuolitöppöset, sitä kodikkaampi ja hauskempi ilme saadaan Servon saliin.

Tämä ohje on otettu Kotilieden sivuilta:

https://kotiliesi.fi/…/vir…/virkkaa-suojat-tuolin-jalkoihin/

Servon tuolinjalkoja on ainakin kahta kokoa. Ympärysmitta on joko 12 cn tai 11 cm, joten Servon tuolitöppösiin valitaan ohjeen pienin koko ja senkin voi toteuttaa hieman ohjetta pienempänä. Ohjeessa on pylväsvirkkausta, mutta töppöset voi tehdä myös kiinteillä silmukoilla. Varsinkin töppösten pohja kannattaa tehdä kiinteillä silmukoilla, että töppöset kestävät paremmin kovaa käyttöä.

Jos innostuit ideasta, niin tuolitöppösiä voi tehdä myös kotikäyttöön tai mihin niitä itse kukin keksii käyttää. Jos teet töppösiä Servolle, niin valmiit töppöset voi tuoda Servolle, tämä onnistuu esim. maanantaisin kerhon aikana. Salin etuosassa on kannellinen muovilaatikkko, johon tuolitöppöset voi laittaa. Tämä on täysin vapaaehtoista, mutta tietenkin toivon, että ainakin jotkut käsityön taitajat innostuvat ideasta. Tänään laatikkoon tuli jo monet töppöset, joten hyvässä vauhdissa ollaan.

Kiitos kaikille töppösten virkkaajille jo etukäteen.

Servolla on jonkin verran lankoja, joita voi käyttää tähän tarkoitukseen. Jos tarvitset lankaa, lisätietoja tai haluat tulostetun ohjeen, niin soita numeroon 044 352 0605 tai lähetä sähköpostia malhilkka@gmail.com

Töppös terveisin

Hilkka