Lokakuu 2020 tiedote

Outokummun Reumayhdistyksen lokakuun tiedote

Vaikka nyt on vielä syyskuu, kerron lokakuun asioita tiedoksi.

Outokummun Reumayhdistyksen hallitus päätti, että koronatilanteen vuoksi emme järjestä maanantaikerhoja lokakuussa. Myös Pohjois-Karjalassa on ollut koronaryppäitä, vaikka Outokummussa niitä ei olekaan ollut. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja toimimme sen mukaan. Myös tuolijumppa ja senioritanssien harjoitukset ovat vielä tauolla.

Askartelukerhoja järjestämme kerran kuukaudessa, seuraava askartelukerho on Servolla torstaina 8.10. klo 12 – 15. Näissä kerhoissa ei yleensä ole ollut kerralla kovin paljon kävijöitä ja noudatamme kerhossa varovaisuutta pitämällä turvavälit, pesemällä käsiä ja käyttämällä käsidesiä, tarvittaessa käytämme kasvomaskeja. Jos sinulla on kasvomaskeja itselläsi, niin ota sellainen mukaan. Toivomme, että kukaan ei tule paikalle flunssaisena. Järjestämme myös talkoita virkattujen joulukuusien kokoamiseksi, ilmoitamme näistä erikseen sekä yhdistyksen kotisivuilla, Facebookissa että Outokummun Seutu lehden Seurat palstalla.

Järjestämme Outokummun seurakunnan kanssa Reuman kirkkopyhän sunnuntaina 11.10. alkaen klo 10.  Messun jälkeen yhdistys tarjoaa kirkkokahvit seurakuntasalissa. Messun pitää kirkkoherra Satu Ruhanen ja hän on mukana myös messun jälkeen. Tapahtuma järjestetään niin, että pidetään turvavälit ja otetaan huomioon koronaohjeistukset. Kahville seurakuntasaliin menee kerrallaan enintään 30 henkilöä ja loput jäävät kirkkosaliin. Odotellessa kirkkoherra Satu Ruhanen kertoo omasta työstään ja seurakunnan asioista ja lisäksi on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun. Katso lisätietoja kirkkopyhästä seurakunnan sivuilta: https://www.outokummunseurakunta.fi/tapahtuu

Outokummun kirkkopyhä on osa valtakunnallista Reumaviikkoa. Reumaviikon aikana 11.-17.10. Reumaliitto tarjoaa kahden webinaarin kautta työkaluja omien tavoitteiden saavuttamiseen, arvojen päivittämiseen ja voimavarojen löytämiseen. Maanantaina 12.10. klo 18:00 – 19:30 ”Oma identiteetti ja merkityksen voima” ja keskiviikkona 14.10. klo 18:00 – 19:30 ”Muutoskykyisyys mielen voimavarana”. Ilmoittautumislinkit webinaareihin ovat jo auki:
HTTPS://WWW.LYYTI.IN/REUMAVIIKKO2020

Pintaa Syvemmälle – kampanjan www.syvemmalle.fi sivustolle on tulossa myös tilaisuuksista lähempänä tietoa ja tilaisuuksien jälkeen kaikkien esitysten tallenteet voi katsoa sivustolta, vaikka myöhemmin jos ei pääse webinaari-aikana osallistumaan tilaisuuteen. Maksuttomiin webinaareihin ovat kaikki tervetulleita. Ne sopivat kenelle tahansa ja webinaarien keskustelu-osuuksissa paneudutaan aiheeseen vielä tiukemmin reumapotilaan näkökulmasta.

Olemme saaneet jäseniltä tietoa, että tänä syksynä he eivät ole saaneet yhdistyksen alennusta seniorikorttiin uimahallin kassalla. Kysyin tästä liikuntasihteeri Tommi Parkkiselta ja hän vastasi, että uimahallin kassajärjestelmä ei muokkaannu kaikkiin koronan aiheuttamiin muutoksiin. Kassajärjestelmä ei osaa laskea laskutusmyynnin osuutta, kun tuote myydäänkin alennettuun hintaan (60€/40€). Kaikkiin normaalihintaisiin lipputuotteisiin saa reumayhdistyksen alennuksen kassalla, mutta alennettuun hintaan myytäviin syksyn seniorikortteihin se ei onnistu. Tommi Parkkisen mukaan ongelma kestää nyt vain tämän alkusyksyn, kun viime keväänä seniorikortin hankkineet ostavat tämän syksyn kortin alennettuun hintaan.

Yhdistyksen hallitus päätti, että korvaamme jäsenille saamatta jääneen alennuksen seuraavasti:
Jäsenen pitää ilmoittaa asiasta kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeellä, yhdistyksen rahastonhoitaja Kirsti Kesoselle ja samalla pitää ilmoittaa tilinumero, jonne korvaus voidaan maksaa. Tämä siksi, että yhdistys tarvitsee kaikista tilitapahtumista tositteen kirjanpitoon. Korvaus pitää hakea viimeistään 31.10.2020.
Sähköposti: kirsti.kesonen@telemail.fi
Osoite: Outokummun Reumayhdistys, rahastonhoitaja, Juholankatu 4 B 4, 83500 Outokumpu.
Pahoittelemme jäsenille tästä aiheutuvaa ylimääräistä tehtävää.

Toivotan teille kaikille aurinkoisia ja kauniita syyspäiviä!


Hilkka Malinen
Outokummun Reumayhdistyksen puheenjohtaja
puh. 044 352 0605
malhilkka@gmail.com

Puolukoita on tänä syksynä runsaasti.
Ruusunmarjoja aurinkoisena päivänä.