Päivitys 30.10.2020

30.10.2020

Ajankohtaisia asioita Outokummun Reumayhdistyksessä

Tänä vuonna ei ole ollut kovin paljon yhteisiä kokoontumisia, mutta taustalla on kuitenkin tapahtunut kaiken aikaa. Ahkerat outokumpulaiset käsityöntekijät ovat virkanneet isoäidinneliöitä virkattuja joulukuusia varten. Sekä askartelukerhossa että omissa kodeissa ihmiset ovat koonneet isoäidinneliöitä yhteen isommiksi paloiksi. Seuraavat askartelukerhot samalla teemalla järjestetään Servolla torstaina 5.11. ja 19.11. klo 12 – 15. Tervetuloa askartelemaan. Sama ohje mihin on jo totuttu, käytetään kasvomaskia ja käsidesiä (näitä saa yhdistyksen puolesta) ja jos on flunssaa, niin silloin ollaan kotona.

Torstaina 29.10. oli kaupungintalolla virkkaustapahtuma, johon Leena Vähäkoski oli haastanut kaupungin työntekijöitä virkkaamaan isoäidinneliöitä. Paikalla ei ollut kovin paljon ihmisiä, mutta tunnelma oli rento ja kaikilla oli hauskaa. Leena opetti virkkaustekniikkaa ja niin siinä kävi, että kaupunginjohtaja sai virkattua yhden isoäidinneliön, vaikka oli edellisen kerran virkannut pikkupoikana alaluokilla. Saamme siis yhteen kuuseen kaupunginjohtajan virkkaaman isoäidinneliön. Suosittelen noudattamaan esimerkkiä ja kokeilemaan virkkausta leikkimielellä, vaikka edellisestä kerrasta olisi pitkä aika. Siitä voi tulla uusi harrastus, jos siihen tykästyy.

Ilokseni voin kertoa, että ensimmäinen kuusi on jo melkein valmis. Saimme koottua suurimman kuusen, joka aikanaan viedään uimahallille. Tässä järjestyksessä siksi, että suurimman kuusen runko valmistui ensimmäisenä. Toiset rungot odottavat latvan saranoita, joissa on ollut toimitusvaikeuksia. Nyt tuo suurin kuusi on Servolla, joten jos siellä on käyntiä, niin kuusen voi nähdä ihan oikeasti. Meitä oli viisi naista laittamassa virkattua peittoa kuusenrungon päälle ja kiertämässä jouluvaloja kuusen ympäri. Kuljimme ympäri kuusta peräkkäin ja etsimättä tuli mieleen laulu ”piiri pieni pyörii”. Hauskuutta riitti tässäkin hommassa.  

Kun lopulta sytytimme kuusen koristevalot, niin kaikkien reaktio oli ”Wau! On se hieno!”. Oli helpottavaa nähdä, että me onnistuimme, peitto sopi hienosti rungon päälle ja valot sopivat kuuseen kauniisti. Kuusi ei ole ihan valmis, koska Servon katto tuli vastaan, kuusen huippu ei mahtunut paikalleen, siksi latva näyttää vielä tässä vaiheessa tylpältä. Myös Outokummun logo puuttuu kuusesta, sekin siihen aikanaan tulee. Uimahallille kokoamme kuusen koko komeuteensa. Kuva kuusesta on liitteenä ja lisää kuvia kuusiaiheesta löytyy yhdistyksen kotisivuilta, kun ehdin niitä sinne lisätä: https://outokummunreuma.reumaliitto.fi/  Ja vielä kerran: SUURI KIITOS kaikille tähän projektiin osallistuneille!

Kuusia on tarkoitus tehdä useita ja niitä tulee eri paikkoihin (sisätiloihin) Kummunkadun varteen sekä kirjastolle ja uimahallille. Servolle on suunnitteilla pari pientä kuusta, että Servonkin ikkunoista näkyisi joulu. Nyt on monella organisaatiolla niin paljon suunnitelmia Outokummun pukemiseksi jouluasuun, että todennäköisesti saamme hyvin jouluisen Kummunkadun ja ehkä jouluilmettä tulee vähän laajemminkin. Outokkummun Yrittäjät on julistanut kilpailun kauneimmasta näyteikkunasta ja ilmeisesti muitakin joulusomistuksia on tulossa eri tiloihin, ainakin sen mukaan mitä minä olen kuullut. Itä-Suomen kulttuuripolut yhdistyksen toimesta on tulossa Vintage-aiheinen näyttely jouluisista vanhoista tavaroista ja myös joulukalenteri ikkunoita eri puolille paikkakuntaa outokumpulaisten koteihin. Ihanaa, että saamme kaupunkiin jouluista ilmettä piristämään syystalvea. Näin meidän on mukavampi odottaa joulua ja joulun jälkeen voi taas odottaa kevättä ja valoisaa aikaa. Outokummun Matkailijayhdistys järjestää joulunavauksen suunnittelupalaverin kaupungintalon kahviossa 3.11. klo 18. Sen jälkeen tiedämme jo enemmän siitä, minkälainen joulunavaus Outokumpuun tulee. 

Olemme kaikki kuulleet koronauutisia kyllästymiseen saakka. Valitettavasti on vieläkin todettava, että koronatilanne sekä Suomessa että maailmalla on entisestään pahentunut ja tilanne näyttää kehittyvän huonompaan suuntaan. Outokummun Reumayhdistyksen hallitus päätti, että jatkamme samalla linjalla kuin aikaisemmin. Jäsenistä suuri osa kuuluu koronan riskiryhmään, joten päädyimme siihen, että emme järjestä maanantaikerhoja loppuvuonna ja myös pikkujoulu jää tänä vuonna järjestämättä. Loppuvuoden tulevaa toimintaa on syyskokous maanantaina 23.11. klo 11:30 Servolla, koska se meidän täytyy yhdistyslain mukaan järjestää, jos suinkin mahdollista. Tervetuloa syyskokoukseen! (Toivomme, että kukaan ei tule flunssaisena ja suosittelemme kasvomaskin ja käsidesin käyttöä, niitä molempia on saatavilla syyskokouksessa.) Jos vielä keväälläkin korona vaikeuttaa kokoontumasta sisätiloissa niin yritetään järjestää jotain tapahtumia ulos, että voisimme jollakin tavalla tavata toisiamme ja järjestää mukavaa toimintaa.

Hyvää pyhäinpäivää, isänpäivää ja loppusyksyä!

Terveisin Hilkka

Virkattu joulukuusi Servolla 28.10.2020. On se hieno, eikö?