Virkattuja joulukuusia Outokumpuun

Päivitys kesällä 2020

Tulevan syksyn ja talven asioita

Virkattuja joulukuusia Outokumpuun jouluksi 2020

Vaikka nyt on kesä kauneimmillaan, muistutan Virkattu joulukuusi Outokumpuun -projektista. Syksy ja talvi tulevat aikanaan ja olisi hienoa, jos saisimme virkattuja joulukuusia Outokumpuun, asukkaiden ja täällä käyvien iloksi.

Paikoiksi joulukuusille on alustavasti suunniteltu esim. kirjastoa ja uimahallin aulaa ja muutama pienempi kuusi voisi olla Kummunkadun varrella liikehuoneistojen ikkunoissa. Kummunkadulla on myös tyhjiä liikehuoneistoja ja jos niiden omistajat olisivat asialle myötämielisiä, niin voisimme piristää katukuvaa laittamalla joulukuusia näkymään myös niiden ikkunoista.

Joulukuusien määrä riippuu siitä, paljonko virkattuja isoäidinneliöitä saamme ja paljonko niitä saadaan koottua valmiiksi joulukuusia varten. Toivon, että innokkaat käsityön harrastajat ovat virkanneet ja edelleen virkkaavat isoäidinneliöitä, vaikka emme ole voineet tämän vuoden keväällä järjestää maanantaikerhoja tai askartelukerhoja eikä isoäidinneliöitä ole voinut tuoda Servolle tai kirjastoon kuten oli suunniteltu. Kesäkuussa 2020 tilanne on se, että kokoontumisrajoituksia on jonkin verran purettu, esim. kirjasto on jälleen auki ja keskiviikkona 17.6. kevätkokoukseen tullessaan voi tuoda isoäidinneliöitä Servolle.

Näiden kotisivujen välilehdellä Tietopankki on liitteenä tiedote, jossa kerrotaan Kaskisissa toteutetusta joulukuusesta ja siitä, miten asiaa on ajateltu toteuttaa Outokummussa. Toisessa liitteessä on isoäidinneliön virkkausohje, koska sitä ovat jotkut kaivanneet. Toivottavasti näistä on apua ja iloa käsitöiden parissa ahertaville. Sain tänään, 12.6. alustavasti sovittua joulukuusen runkojen kokoamiseen liittyvistä asioista, joten sekin osa asiasta etenee.

Jo tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet työtä tämän hankkeen edistämiseksi. Jos sinulla on tästä asiasta tai muista yhdistyksen asioista kysyttävää tai ideoita, niin ota yhteyttä. 

Kesäterveisin ja joulua jo ajatellen

Hilkka Malinen, yhdisyksen puheenjohtaja

malhilkka(at)gmail.com, puh. 044 352 0605

Kuvassa Kaskisten virkattu joulukuusi. Kuva on kopioitu YLE:n jutusta: https://yle.fi/uutiset/3-11103161