Piirakkatalkoot 27.4.2022

Tänään oli iso joukko ahkeria, taitavia ja iloisia talkoolaisia tekemässä piirakoita seurakuntasalissa. Ensimmäiset talkoolaiset tulivat paikalle jo kello 5, joten kovin pitkään ei aamulla nukuttu. Isossa kattilassa keitettiin perunoita ja vieläkin isommassa kippikattilassa riisipuuroa. 

Kun piirakantekijät tulivat paikalle, oli perunamuusi ja piirakkataikina valmiina. Kaikille riitti tekemistä ja tekemisen lomassa kuului iloinen rupattelu. Noin kahdeksan aikaan juotiin aamukahvit tuoreiden, lämpimien perunapiirakoiden kera ja täytyy kehua, että piirakat olivat todella herkullisia. 

Taitavissa käsissä piirakkapulikoilla tuli kauniin pyöreitä piirakankuoria ja ammattitaitoisen rypyttämisen tuloksena piirakoista tuli kauniita, aitoja karjalanpiirakoita joiden maku on mitä parhain. Piirakanteon lisäksi tekemistä riitti puuron keitossa, taikinan tekemisessä ja piirakoiden paistamisessa ja tietysti piirakat piti myös voidella ja sen jälkeen pakata. Piirakoiden kuljettaminen tilaajille  oli tärkeä tehtävä ja myös yhdistyksen rahastonhoitajalla riitti tekemistä maksujen vastaanottamisessa, koska osa kävi hakemassa piirakat paikan päältä. Monenlaista hommaa sisältyi tähän päivään ja jokainen tehtävä on tärkeä. Tottakai talkooporukalle tehtiin ruokaa ja keitettiin kahvia. ja tiskiä tuli aikaimoinen määrä. Onneksi tekijöitä oli paljon ja jokaiseen tehtävään riitti tekijöitä.

Suuri kiitos kaikille ihanille talkoolaisille!

Kuvagalleriassa on muutamia kuvia tämän päivän talkoista.

Talkooterveisin

Hilkka